[MikroTik] Multiple wlan-uri pe OmniTIK UPA-5Hnd

Router OS ofera posibilitatea de a creea mai multe wlan-uri, in sectiunea Wireless >Interfaces, si acest lucru este necesar daca vrem sa conectam mai multe “tobe” SXT 5.

WLan-ul principal, care exista implicit pe orice configuratie, are rolul de interfata master pentru subretelele  wlan ce sunt create ulterior. Astfel, avem in felul urmator: wlan1 pe interfata fizica Atheros 11N, si wlan2 adaugat ca VirtualAP.winboxNeighborswirelessAP

 

Este necesar sa creem un nou VirtualAP , pentru fiecare antena SXT. In cazul de fata avem o antenna SXT 5nD r2, conectata pe interfata principala wlan1, si inca una conectata pe wlan2 VirtualAP. Daca as incerca sa conectez ambele “tobe” la acelasi wlan, doar una din ele (cea care se conecteaza mai rapid) va functiona, cea de-a doua nu se va conecta!

Dar inainte de configura SXT-urile, va trebui sa modificam ceva pentru wlan2-ul ce l-am creat. In Winbox, la sectiunea Bridge, tabul Ports, adaugam un nou port bridge.bridgePort

 

Interface, pentru port va fi wlan2-ul creat, iar la bridge ramane optiunea implicita bridge-local. Trebuie sa mentionez faptul ca atat Omnitik-ul cat si SXT-urile functioneaza in PTP Bridge mode. Port bridge-ul este necesar pentru trafic, fara el antena s-ar fi conectat dar nu ar fi existat nici un trafic.

Am sa incerc sa explic in urmatoarele posturi, parte de Firewall > Filter Rules>NAT si voi incerca sa acopar si configuratiile pentru The Dude.

Social Comments